25.9.08


Seminari de Traducció ANADA i TORNADA: Catalunya-Québec


Demà dia 26 comença el segon Seminari de Traducció entre poetes quebequesos i catalans, a l'Aliança Francesa de Sabadell, entitat que, juntament amb Cafè Central, les ha organitzades.

A la primavera de 2006, Cafè Central i Alliance Française de Sabadell –fidels a la seva llarga col·laboració en diversos aspectes literaris– organitzaven ANADA I TORNADA, les primeres Jornades d’intercanvi de poesia entre el Quebec i Catalunya.
Al mes de juliol de 2007, tenia lloc la presentació del llibre que aplegava el treball efectuat al llarg de les jornades dels tallers de traducció; a l’octubre del mateix any, els poetes catalans participaven –per la TORNADA– en el Festival internacional de Poesia de Trois-Rivières (Quebec), un dels esdeveniments de poesia més importants del món.
Ara, al 2008 i tal com ens havíem proposat, la segona edició d’ANADA I TORNADA II ens permetrà acollir novament el treball sobre la poesia a la Casa Taulé. Quatres poetes, dos catalans –entre els quals un sabadellenc– i dos vinguts del Quebec, més un equip d’escriptors i traductors disposats a traslladar els versos d’una llengua a l’altra, tornaran a fer possible aquest viatge poètic d’anada i tornada entre poètiques. Us convidem a compartir els actes i espectacles del proper divendres i dissabte al vespre a
Alliance Française de Sabadell (carrer Sant Joan, 35).

Divendres 26 de setembre

19h30
Presentació oficial de les Trobades.-
“ De l’esquizofrènia i del “com si...”, una reflexió sobre l’estat de la literatura catalana a càrrec de Francesc Parcerisas, poeta i degà de la Facultat de Traducció i interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Posteriorment, France Mongeau, poeta, farà una intervenció per parlar de la situació de la literatura francòfona al Quebec.

21h.30
Màgia, música i poesia a càrrec de la Companyia La Patilla
Actors i mags: Jordi Tanyà, Josep Boixeda, Pep Paré
Dramatúrgia i direcció: Pep Paré. Preu de l’entrada 5 €.

Dissabte 27 de setembre

21h.30
Concert de Jazz: Marc Vernis Quartet
Marc Vernis, piano; Guillem Vernis, saxo; Albert Vila, contrabaix; Carles Oliver, bateria.
Lectura de poemes traduïts a càrrec del poetes convidats: France Mongeuau, Anthony Phelps, Margarita Ballester i Josep M. Ripoll. Preu de l’entrada 5 €

Nota: en cas de pluja, els actes es faran a la Sala d’Exposicions de l’entitat.